Compania S.C. ,,Agarista Agricola” SRL a organizat o serie de seminare informative cu genericul ,,Utilizarea produselor de uz fitosanitar și a fertilizanților foliari la culturile agricole”. Al VI-lea s-a desfășurat pe 20 februarie, în municipiul Bălți. La eveniment a fost prezent specialistul principal KWS, Radu Șaganean și doctor habilitat, profesor universitar la UASM, Nicolae Pamujac. De asemenea, în cadrul seminarului au participat parteneri, specialiști în domeniul agriculturii și circa 130 de fermieri.

Unul dintre fondatorii ,,Agarista Agricola”, Roman Șahramаnov, a mulțumit echipei pentru munca asiduuă grație căreia compania a obținut o poziție serioasă pe piața produselor de uz fitosanitar, a specificat scopurile urmărite prin organizarea acestor seminare și de ce ,,Agarista Agricola” merită să fie printre cele mai solicitate companii.

,,Noi dorim să vă comunicăm despre succesele noastre, să vă prezentăm produsele noi pe care le avem. Însă, cel mai important este să stabilim conexiuni cu fiecare. Ne inspirăm reciproc și mergem înainte cu noi cunoștințe, informații și experiențe. Scopul primordial îl constituie menținerea relațiilor cu grupa de parteneri cu care cooperăm mai mult de 20 de ani. Motivul pentru care potențialii clienți trebuie să ne aleagă pe noi este interacțiunea. Noi asigurăm o atitudine deosebită față de partenerii noștri. Suntem deschiși să colaborăm și să fim alături ori de câte ori este nevoie”, a spus Roman Șahramanov.

În cadrul seminarului, agronomul șef, Nicolae Oboroceanu, a vorbit celor prezenți despre produsele noi pe care le propune compania. Care sunt proprietățile, avantajele și efectele acestora. Ulterior, agronomul Gheorghe Cisa a relatat despre particularitățile tehnologice la trătările și aplicarea puf la culturile agricole și a prezentat rezultatele excepționale obținute în urma utilizării anumitor produse în cadrul gospodăriilor agricole pe întreg teritoriul țării.

,,Motto-ul companiei nostre sună în felul următor: ,,Să inițiezi o afacere este ușor, dar să o crești și să o menții este o artă”. Organizarea seminarelor în fiecare an în regiunile în care activăm a devenit o tradiție nobilă. Ne străduim să cuprindem întreaga țară pentru a informa clienții noștri despre noile produse apărute pe piață, noile tehnologii implementate. Totodată mai este și un motiv de a face cunoștință cu potențiali clienți și de a ne promova. Feedback-ul este vizibil. Organizarea acestor seminare a contribuit mult la sporirea numărului de clienți ajungând la cca 1100”, a declarat juristul companiei ,,Agarista Agricola”, Cristina Ioncu.

La sfârșitul seminarului, cei prezenți au avut deosebita ocazie de a-și încerca norocul la tombola organizată de către companie. Toți participanții au câștigat diverse premii.

S.C. „Agarista Agricola”, membră a asociației ,,Moldova fruct”, este un importator de pesticide pe teritoriul Republicii Moldova, dar și un producător de fructe, care la moment deține o suprafață de circa 200 ha de fructe (prune, cireșe, caise și vișine). În 2019 compania a obținut certificatul GLOBALG.A.P și GRASP, fapt care îi permite să fie prezentă pe piața europeană cu produsele proprii. Este una dintre primele companii care a exportat prune în Germania.

,,Agarista Agricola” oferă un spectru larg de produse noi pentru protecția plantelor, fertilizanți, stimulatori. În portofoliul companiei se regăsesc și semințe  de calitate la un preț accesibil precum semințe KWS, fiind un dealer acreditat în Republica Moldova. De asemenea, specialiștii înalt calificați oferă consultanță de calitate și soluții tehnice.

La momentul actual, compania pune un mare accent pe tineri specialiști, inclusiv proaspeți absolvenți de facultate. Astfel, echipa ,,Agarista Agricola” și-a lărgit rândurile cu încă șapte membri tineri.

Compania ,,Agarista Agricola” a fost înființată pe data de 15 ianuarie 1999. În prezent, este una dintre cele mai de succes companii, lideri pe piața agronomică din Republica Moldova, care deserveşte aproximativ 1100 de întreprinderi agricole.