AGARISTA AGRICOLA prima companie care a exportat prune in stare proaspata in Germania in anul 2019. Fiind producator de fructe, avind 124 ha de diferite soiuri de prun, cires si visin, compania este determinata sa-si reconfirme si in acest an certificarea calitatii produsului prin GLOBAL G.A.P si GRASP care ofera o iesire sugura spre export.
Oferim suport, consultatii agronomicece tine de normele si cerintele procesului de certificare, inclusiv norme si metode de lucru admise in UE si parametrii de calitate a fructelor.

Datorită implementării acestor standarde, producătorii agricoli din Republica Moldova au reușit să crească exportul de prune în Uniunea Europeană din 2016, de la 8 mii de tone, până la peste 78 mii tone de prune exportate în 2023. Geografia țărilor importatoare de prune moldovenești s-a extins în aceeași perioadă de la 18 țări la 31 de țări in 2023.
Standardul GLOBAL G.A.P. este recunoscut global privind siguranța alimentului, sănătatea şi bunăstarea lucrătorilor şi protecţia mediului ambiant.

Obiectivul standardului este de a obține producție agricolă sigură și durabilă, cu impact pentru  producătorii agricoli, comercianții cu amănuntul și consumatorii din întreaga lume. Respectând cerințele acestui standard, vânzătorii pot fi siguri că ei respectă cerinţele legislaţiei exigente ale Uniunii
Europene privind siguranța alimentelor sănătatea şi bunăstarea lucrătorilor şi protecţia mediului.

GLOBAL G.A.P. este implementat în Republica Moldova de peste 15 ani. În ultimii ani, tot mai mulți producători agricoli din Republica Moldova sunt interesați să implementeze standardele GLOBAL G.A.P. în gospodăriile lor, deoarece este o cerință obligatorie pentru exportul pe piețele internaționale